12 Sep 2021
House S

An existing building from 1969 is completely gutted and renovated. The significant elements of the house, such as the large garden-side glass façade, are retained in their size. The flowing, coherent space of the ground and upper floors are also an elementary part of the new interior concept.

 

Location: Germany
Year: 2021
Client:
Size:
Status: under construction

01 Jul 2021
Wallenstein Quartier

The concept of the Wallenstein Quartier project is based on three hill-like buildings which are arranged offset to each other. The height topography of the three volumes develops from a green area and follows the distance requirements. This results in roof terraces that offer a view of the neighborhood and the park. Different apartment typologies up to row houses are planned in the three buildings.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2021
Client:
Size:
Status: settled

24 May 2021
Housing for elderly in Glonn

In Glonn, near Munich, a residential concept for senior citizens was developed for an investor in the care facility sector. The two buildings are connected by a small connecting structure, which also houses the entrance.

 

Location: Glonn, Germany
Year: 2021
Client: AVIAM
Size:
Status: settled

11 May 2021
Office space AVIAM

A new office space was designed for the project developer AVIAM in Munich Grünwald. An almost homely atmosphere with a central communication area as a meeting point for the employees was desired. Although planned as an open space, the workplaces were to have very good acoustics. For this purpose, heavy velvet curtains were used along the corridor with a high sound-absorbing effect.
The CI blue of AVIAM was contrasted with an orange copper tone as a complementary color.

 

Location: Grünwald, Germany
Year: 2021
Client: AVIAM Projektentwicklung AG & Co. KGaA
Size:
Status: completed

01 May 2021
Hospitality stadium SV Darmstadt 98

The hospitality area in the new stadium of SV Darmstadt 98 extends over two levels. The symmetrical floor plan is divided by different seating areas as well as the lounges, bars and buffets along the outer sides. Suspended acoustic elements guide guests from the entrance into the business club. Simple materials such as wood, galvanized steel or rough concrete convey an industrial atmosphere and create a link to the architecture of the stands in the stadium.
The upper floor will be designed as an open communication zone with a lounge area and a Family and Friends area.

 

Location: Darmstadt, Germany
Year: 2021
Client: SV Darmstadt 98
Size:
Status: under construction

19 Dec 2020
Living in a greenhouse

Planning study for a residential complex within large greenhouse structure in Schongau. Here, four to five wooden modular buildings are arranged in each case in large glass structures. The generous cultivation areas inside and outside the greenhouses serve the self-sufficiency of the residents.

 

Location: Schongau, Germany
Year: 2020
Client: private
Size: 3.500 m²
Status: settled

24 Oct 2020
Office building Grünwald

The concept of the new office building in Munich-Grünwald is based on the idea of a twisted building volume between the ground and upper floors. The respective outer edges are aligned with the angles of the streets at the intersection. The central patio courtyard draws the greenery of the surrounding park into the building.
The glass, pavilion-like building allows plenty of light into the interior of the floors.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2020
Client: AVIAM
Size:
Status: settled

01 Sep 2020
Finca Lanzarote

The concept envisages that the existing volumes of the finca will be extended by additional cubes. Glass joints separate these from the existing building. Irregular window openings along the facades provide a view of the impressive lava landscape. The security of the house contrasts with the seemingly endless expanse of the surroundings. The white cubes shine in the otherwise dark gray, black color scheme of the lava landscape and create an almost surreal image.

 

Location: Lanzarote, Spain
Year: 2020
Client: Private
Size:
Status: settled

01 Jul 2020
Attic extension Munich

Planning of an attic conversion in Munich- Schwabing. In the future, the small apartment is to serve the client as a vacation home. The simple, clear floor plan is reduced to the essential, necessary functions. The surfaces are kept in white and black glazed wood.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2020
Client: Private
Size:  m²
Status: settled

28 May 2020
Townhouse Bad Tölz

The sculptural shape of the building mediates between the two heights of the adjacent buildings and connects both the ridge and the eaves through the polygonal roof surfaces. Inside the building, alternately arranged air spaces and stairs lead from the ground floor to the roof. One function is accommodated on each floor.

 

Location: Bad Tölz, Germany
Year: 2020
Client: private
Size:
Status: settled