19 Aug 2022
Office space Munich

In Munich Schwabing, CBA designed a new office in the backyard of a residential block. The office space extends over the first floor and basement of the building. The loft-like charm of the existing building was preserved. Exposed concrete ribbed ceilings as well as brick walls emphasize the industrial architecture.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2022
Client: URBANWERK GmbH
Size:
Status: in progress

20 Dec 2021
Office space Allianz Arena

CBA is planning the new office space for the Münchner Stadiongesellschaft in the Allianz Arena in Munich. The rounded room corners create flowing transitions between the main and secondary areas. The alternation between carpeting and parquet flooring marks the access zone and the separated office spaces.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2021
Client: Allianz Arena München Stadion GmbH
Size:
Status: under construction

11 May 2021
Office space AVIAM

A new office space was designed for the project developer AVIAM in Munich Grünwald. An almost homely atmosphere with a central communication area as a meeting point for the employees was desired. Although planned as an open space, the workplaces were to have very good acoustics. For this purpose, heavy velvet curtains were used along the corridor with a high sound-absorbing effect.
The CI blue of AVIAM was contrasted with an orange copper tone as a complementary color.

 

Location: Grünwald, Germany
Year: 2021
Client: AVIAM Projektentwicklung AG & Co. KGaA
Size:
Status: completed

27 Oct 2018
FC Bayern Munich Säbener Straße

For the FC Bayern Munich club headquarters expansion in Säbenerstrasse, a reception area with lounge, a new restaurant, as well as medical centre facilities and offices were planned. The concept envisages that the large main area will be used as an event facility and lunch restaurant in the future. Floor to ceiling curtains allow areas to be visually closed off and separated.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2018 – 2019
Client: FC Bayern Munich
Size: – m²
Status: completed

03 Aug 2017
Office space Sportradar

For the international company Sportradar we designed the new offices in Munich. The corridors were widened partially to place different sportactivities like golf, soccer, basketball and gymnastics. New main meeting point and communication area will be the bistro and the adjoining lounge.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2016-17
Client: Sportradar GmbH
Size: 2.100 sqm
Status: Completed

08 Sep 2016
Office space CAA Sports

The new office space is located in northern Munich in a listed building ensemble. In the concept, the nearly symmetrical property floor plans are covered by two centrally located theme islands in the form of meeting zones and a lounge zone in the respective building wings. The connecting corridor will be used as a space for recreation, eating, and communication. A video installation accompanies the entire length of the hallway.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2016-17
Client: CAA Sports
Size:
Status: Completed

17 Feb 2016
Clinical Laboratory Center Vaduz

For the clinical laboratory center Dr. Risch, the office spaces for the new location in Vaduz/Liechtenstein will be designed. In addition to the office spaces, the bistro, terraces, and reception area are also part of the design concept. Free, organic shapes inspired by the theme of liquids, the main medium of clinical laboratory activities, stand out from the main floor covering in the form of differently colored carpet areas and connect the individual zones through the glass walls.

 

Location: Vaduz, Liechtenstein
Year: 2016
Client: Labormedizinische Zentrum Dr. Risch
Size:
Status: Completed

12 Jan 2016
Iteratec GmbH Munich

The new office spaces for the company iteratec are being planned on a total surface of about 4,500m² on the grounds of the “Neue Balan” in Munich. The planning task also includes designing the new construction’s courtyard. The open-plan offices will be structured by individual offices or meeting boxes. In the reception area, a large rotunda will serve as a meeting place or presentation or event room. Individual theme rooms add emotional features to both levels.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2016
Client: Iteratec GmbH
Size: 4,500m²
Status: under construction

13 Jul 2015
Executive floor Bayern LB

Concept study of the communal zones on the executive floor of the Bayern LB in Munich. New floor and wall coverings give the rooms a consistent design, flowing transitions are created between closed and open areas. Warm bronze and orange tones provide colors that complement Bayern LB’s CI blue.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2015 – 2016
Client: Bayern LB
Size:
Status: Settled

06 Jul 2015
PATIO

An extension study is to be developed for a commercial property in eastern Munich. The concept envisages covering the courtyard-like offsets along the facades with new constructions. The protruding heads of the three towers facing the courtyard create an architectural and visual connection between the introverted inner courtyard and the urban exterior space.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2015
Client: URBANWERK GmbH
Size: 35,000 m²
Status: Settled

06 Jul 2015
Office space Hauck & Aufhäuser

The project plans the design of the new office space for the bank Hauck & Aufhäuser at two locations in Munich. Large-scale graphics and photographs spanning the bank’s history were used as returning design elements in both buildings. The motifs continually pick up on the geographical locations of the bank in Munich and Frankfurt. In the Lenbach Palais, the representative headquarters, thematic meeting spaces for customer meetings were designed, decorated with antique furniture, paintings, and books from the bank’s stock.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2014 – 2015
Client: Hauck & Aufhäuser Privatbankiers KGaA
Size: About 3,000 m²
Status: Completed

06 Jul 2015
Frankfurter Ring 150

The design envisages the holistic urban view and design of the former printing location of the publisher Schneider Buchverlag on the Frankfurter Ring in Munich. The goal is to add value to the industrial ensemble in terms of architecture and function as well as to remain competitive as a commercial location on the rental market. The concept focuses on emphasizing the particularities and qualities of the individual structures through the architecture and functional allocation. Today, the grounds already display a heterogeneous use which will also be incorporated and intensified. Fashion showrooms, office and agency spaces, workshops, a childcare facility as well as a central gastronomical facility generate an exciting mix on the grounds and also create synergy effects.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2015
Client: Sperber & Co GmbH & Co KG
Size: m²
Status: Settled

06 Jul 2014
Conversion telegraph office

Conversion of a listed former telegraph office and office building in Augsburg from the 1920’s into residential and commercial spaces. The project envisages different types of housing such as studio houses, city apartments, townhouses, and student apartments on a total of 12,500 m² of gross floor area. The parking spaces in the center of the property will be used as a communal green space.

 

Location: Augsburg, Germany
Year: 2014 –
Client: KLAUS Wohnbau
Size: 12,500 m²
Status: In progress

06 Jul 2013
Moosacher Strasse

Study for a residential and commercial complex on Moosacher Strasse in the north of Munich. The uses of the different structures include student apartment houses, business apartments, a hotel, and office spaces. The entire space allocation plan comprises 38,000 m².

 

Location: Munich, Germany
Year: 2013
Client:  Grundkontor AG
Size: 38,000 m²
Status: Settled

06 Jul 2012
RTT Realtime Technology

Planning study and interior concept for one of the largest, world-leading 3D-visualization companies. The project comprises excess planning of a total of 9,000 m² of office space for 400 employees at the new location in Munich. “Streets and squares” run through the individual levels and allow communication and lounge zones to pop up again and again. The design abstracts urban situations and interprets them through the specific, varied uses of a young, flexible company.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2011 – 2012
Client: RTT AG, Südboden AG
Size: 9,000 m²
Status: Settled

05 Jul 2011
Gigler Holz-Design

CBA planned the extension of the production hall for a large carpenter’s workshop in Neubeuern near Rosenheim. The building uses the area available for building to the fullest on the narrow property, forming the connection between the old hall and the renovated farmhouse. The farmhouse will soon also be included in the production process.

 

Location: Neubeuern, Germany
Year: 2011
Client: Gigler Holz-Design
Size: 1,450 m²
Status: Settled

05 Jul 2011
Gewofag

Expansion of the company Gewofag Holding GmbH’s new office spaces in Munich.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2011
Client: Gewofag Holding GmbH
Size: 3,250 m²
Status: Completed

05 Jul 2009
Orleans

A study was conducted for eastern Munich for the renovation and development of an existing department store. The space allocation plan envisages retail areas, office spaces, an outpatient clinic, and a fitness area. The shopping mall on the ground floor connects the Orleansplatz with the district of Haidhausen. In total, a gross floor area of about 26,000 m² was developed.

 

Location: Munich, Germany
Year of construction: 2009
Size: 26,000 m²
Status: Settled

05 Jul 2006
Model office Balanstrasse

Model office spaces are to be developed for the campus grounds of the Neue Balan, the former company headquarters of Siemens and Infineon in Munich. After complete gutting, conversion measures create open, light, loft-like offices. Cubes are placed into the spaces to divide the room and thematically separate it through communication islands, meeting rooms, separate office rooms, etc. The modular system of the cubes on wheels enables the creation of a variety of room sizes. The system can continually grow as the office expands or be reduced if necessary.

 

Location: Munich, Germany
Year of construction: 2006
Client: Allgemeine Südboden Grundbesitz AG
Size: 500 m²
Status: Settled