16 Jan 2023
BMW Classic Café

On the listed BMW site on Moosacherstrasse in Munich, CBA planned the redesign of the existing Classic Café. The elongated space, to which a small museum is also attached, extends from Moosacherstrasse to the inner courtyard.
BMW internal and external visitors are offered breakfast and small meals here in addition to the café operation. The small café is also the end point of the guided tours through the archive halls of BMW Classics.

 

The center of the room is formed by the bar and sales counter, which is clad with reflective surfaces. This visually breaks up the massive block. The distinctive polished stainless steel edges on the fixtures in the existing building are retained and, as a recurring element, form an important part of the material concept of the interior.
The long, continuous wall creates a reference to BMW Classics. The repeating, oversized black and white photo of a BMW 3.0 CSL is the defining element of the interior design, which radiates through the large arched windows into the exterior space, especially in the evening. A glass exhibition showcase was integrated into the wall, displaying various BMW art cars.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2023
Client:
Size:
Status: completed

12 Feb 2022
Box Greiner AG

For Greiner AG from Linz, a 35 m² box was planned and developed in the new LASK stadium.
The center of the design is an LED wall in front of which a wall filled with recycled plastic granulate was placed. The granulate is the basic material for Greiner AG’s plastic processing. The light refraction of the small plastic particles creates an almost sculptural effect of the LED screen behind it.
The light strips running along the wall and ceiling immerse the room in different color scenarios. Thus, the individual sub-companies of Greiner AG can present themselves in their CI in the box.

 

Location: Linz, Austria
Year: 2022
Client: Greiner AG
Size: 35 m²
Status: completed

24 Jan 2022
Restaurant Augustinum

A restaurant was planned on the groundfloor of a new building for the Augustinum, a retirement home in Munich. The new residential tower is surrounded by a small park in the center of the complex. The three-sided façade of the ground-floor restaurant creates a strong connection to the outdoor space. The small surrounding park was thematically incorporated into the interior design, with the ceiling elements as well as the furniture and counter cladding in different shades of green.
An open kitchen is connected to the restaurant, where cooking events and functions can be held.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2022
Client: Augustinum
Size:
Status: completed

01 May 2021
Hospitality stadium SV Darmstadt 98

The hospitality area in the new stadium of SV Darmstadt 98 extends over two levels. The symmetrical floor plan is divided by different seating areas as well as the lounges, bars and buffets along the outer sides. Suspended acoustic elements guide guests from the entrance into the business club. Simple materials such as wood, galvanized steel or rough concrete convey an industrial atmosphere and create a link to the architecture of the stands in the stadium.
The upper floor will be designed as an open communication zone with a lounge area and a Family and Friends area.

 

Location: Darmstadt, Germany
Year: 2021
Client: SV Darmstadt 98
Size:
Status: under construction

19 Mar 2020
Restaurant Bavarie BMW Welt

The project provides for the conversion of the largest restaurant in BMW Welt in Munich. Following the gastronomic concept of a Bavarian brasserie, the areas were redesigned in a loosened, informal manner in terms of interior architecture. Thus, different seating options are mixed along the large window areas. Smaller niches, which can be separated by curtains, offer the possibility of separate booking. Warm, restrained colors, materials and surfaces contrast with the rather technical architecture of BMW Welt.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2018 – 2019
Client: Käfer
Size: 500 m²
Status: completed

05 Mar 2020
ProfiCamp Eintracht Frankfurt

Concept for the design of the foyer area in the new ProfiCamp, which is being built right next to the stadium. The idea combines brand architecture, the history of the club and a waiting area for customers and visitors.

 

Location: Frankfurt, Germany
Year: 2020
Client: Eintracht Frankfurt
Size:
Status: completed

27 Oct 2018
FC Bayern Munich Säbener Straße

For the FC Bayern Munich club headquarters expansion in Säbenerstrasse, a reception area with lounge, a new restaurant, as well as medical centre facilities and offices were planned. The concept envisages that the large main area will be used as an event facility and lunch restaurant in the future. Floor to ceiling curtains allow areas to be visually closed off and separated.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2018 – 2019
Client: FC Bayern Munich
Size: – m²
Status: completed

14 Oct 2018
Welcome Zone West Allianz Arena

A player installation was designed for the VIP and Business entrance of the Allianz Arena, which accompanies guests as they move along the escalators to the premium and box areas. The juxtaposition of portraits of the current FC Bayern Munich squad, represents a reinterpretation of the classic team image. The more the viewer shifts their perspective, the more the players’ individual contours blend into one person.

 

Location: Allianz Arena Munich, Germany
Year: 2018 – 2019
Client: Allianz Arena München Stadion GmbH
Size: m²
Status: completed

07 Feb 2018
Hospitality FC Augsburg

Description to follow.

 

Location: WWK Arena, Germany
Year: 2019
Client: FC Augsburg
Size: m²
Status: completed

27 Jan 2018
Paulaner Fan Zone Allianz Arena

Following the departure of TSV 1860 Munich from the Allianz Arena, the stadium’s Fan Zone North was completely redesigned and rebuilt. The previously large, continuous area was divided in half with a floor-to-ceiling folding wall and is shared during Champions League matches by UEFA and FC Bayern Munich. On FC Bayern Munich match days, the Fan Zone serves as a new starting point for fans and stadium guests. On non-match days, tours of the Allianz Arena begin here. The interior design is inspired by the classic breweries and restaurants in Munich. Materials used include wood, steel, natural stone, and copper. Black wall and ceiling elements visually shorten the room through their 90° angled placement, and indicate the buffets, bars, and seating areas.

 

Location: Allianz Arena Munich, Germany
Year: 2017 – 2018
Client: Allianz Arena München Stadion GmbH
Size: approx. 1.500 m²
Status: completed

10 Jan 2018
Box FC Augsburg

Description to follow.

 

Location: WWK Arena, Germany
Year: 2018
Client: FC Augsburg
Size: 40 m²
Status: completed

07 Nov 2017
Interior design stadium SC Freiburg

CBA is planning the hospitality areas in the new stadium of SC Freiburg, which extend over three floors. First floor and 1st floor, which are connected by two gallery openings, represent the largest area. The ends of the rooms each form themed niches such as the Black Forest Lounge or the City of Freiburg niche. All buffet counters are planned as mobile units in order to be able to use the area flexibly during events.

 

The 2nd floor represents the premium area in the stadium and differs from the other areas in its interior design concept. Two open kitchens and a cigar lounge complete the offer on this floor.

 

CBA is also planning the basement with players’ cabins, physio rooms and press area, players’ tunnel and the mixed zone.

 

Location: Freiburg, Germany
Year: 2017 – 2021
Client: SC Freiburg
Size: m²
Status: completed

27 Oct 2017
Hamad Airport box Allianz Arena

A 35 m² box seating area was built in the Allianz Arena for FC Bayern Munich’s Premium Sponsor, Hamad International Airport. Sand-coloured wall coverings take up the design concept of the Airport Lounge in Hamad and create an association to dune formations and sand structures.

 

Location: Allianz Arena Munich, Germany
Year: 2017 – 2018
Client: Hamad International Airport
Size: approx. 35 m²
Status: completed

27 Oct 2017
Casino Bayern LB

The existing casino was redesigned for the Bayerische Landesbank in Briennerstrasse in Munich. The formerly central food distribution station was divided into four new pavilions and placed along the central axes of the rooms. The coloured pixel ceiling darkens from the façade in the direction of the distribution stations and visually anchors the area. The 700 guests spread out over various seating areas like a two-storey tower, at high bar tables along the area’s front, and in the lounge area with benches.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2017 – 2019
Client: Bayern FM
Size: – m²
Status: completed

06 Feb 2017
World Ski Champion­ships St. Moritz 2017

In cooperation with Wassermann & Company from Basel, CBA planned the interior design of the VIP tent for the World Ski Championships 2017 in St. Moritz. The temporary building holds about 1,500 guests a day on two levels during the two weeks of racing. The concept provides for a strong connection between the architecture and the food offered. The regional cuisine is enhanced by the fittings’ natural surface materials and furniture such as wood, stone, or felt. Different furniture typologies divide and give rhythm to the large areas.

 

Location: St. Moritz, Switzerland
Year: 2016 – 2017
Client: Wassermann & Company
Size:
Status: Completed

01 Jan 2016
Gastronomy Ambassador House

Description will follow.

 

Location: Zurich, Switzerland
Year: 2016-2018
Client: Halter AG
Size: 1.500m²
Status: completed
Award: Competition, 1st place

22 Dec 2015
Park Casino Taufkirchen

The existing Park Casino in Taufkirchen is to be reconstructed and expanded. In the future, the large guest room will be organized and divided by room dividers in the form of storage shelves. In addition to space for decorations, these elements also contain acoustically effective surfaces and can function as coat racks or tray servers. The expansion area will be spatially connected to the property via the window openings of the former facade.

 

Location: Taufkirchen, Germany
Year: 2015 – 2017
Client: Apleona
Size:
Status: In progress

30 Nov 2015
Culture cafe Mainz

A culture cafe is to be set up in the former canteen building on the campus of the Johannes Gutenberg University Mainz. The space allocation plan envisages an extremely flexible, multi-functional room which can serve as an additional cafe for students during the day and as an event space for smaller concerts and cultural events in the evenings. A robust furniture system, consisting of Tetris-like building blocks, allows for great positioning variety.

 

Location: Mainz, Germany
Year: 2015
Client: Studierendenwerk Mainz
Size:
Status: Settled

15 Sep 2015
Box corridor Allianz Arena

The circulating corridor in the Allianz Arena, which opens up to all 105 of the stadium’s boxes, will be redesigned on a total length of about 740m. The goal is to create a higher quality of stay with the possibility of short communication. This will involve distributing floor speakers along the entire length, emerging from the walls at angles and serving a second purpose of high tables. Ceiling speakers with information and signs help visitors orient themselves. Additionally, each side of the stadium will receive a color code which will be implemented in the form of colored surfaces in the floor and ceiling speakers.

 

Location: Munich, Germany
Year: 2015 – 2016
Client: Münchner Stadion Gesellschaft
Size: 2.900m²
Status: Completed

17 Jul 2015
Canteen Johannes Gutenberg University

The new construction of the old canteen at the Johannes Gutenberg University in Mainz is based on the idea of creating a room that appears flexible and nearly improvised. The large space is divided and structured through individual rooms separated by curtains. For large events, these room dividers can be raised to create a continuously usable area. The original food line will be maintained in its function and enhanced by promotion stands in the guest area.

 

Location: Mainz, Germany
Year: 2015 – 2016
Client: Studierendenwerk Mainz
Size:
Status: Settled